/Професионални продукти за лице/

Фирма Бюти пръфешънъл започва дейността си през 2004г. като разработва редица иновативни продукти със суровини от последно поколение, основно за износ. През 2012г. закупува първите си растения Годжи Бери и разработва няколко сорта от растението, които отглежда успешно при нашите климатични условия. През 2014г. стартира производството на натурална козметика с Годжи Бери. Продуктите са с минимум 90% натурален състав, уникални патентовани формули, без алергени, изкуствени аромати и оцветители, парабени и консерванти. Продуктите са с всички необходими анализни сертификати и притежават необходимите изискуеми документи от Европейското законодателство.

Основната съставка в цялата серия от продукти е Годжи Бери- Малкото червено богатство! Тези плодове са използвани още от древни времена. В химичния състав на плода са включени 8 жизненоважни аминокиселини /от общ брой 18/, както и редица жизненоважни микроелементи- фосфор, цинк, калий, желязо, мед, калций, магнезий, натрий и селен. От гледна точка на витамините: В1, В2, В6, А, Е и С. Според последните проучвания количествата Вит.С в Годжи Бери са приблизително 500 пъти повече от тези на портокалите.

Едни от най-характелните свойства на този плод са регулиране и подобряване работата на имунната система, забавяне на процесите на стареене на тъканите, както и предпазване от злокачествени заболявания. Силен естествен антиоксидант.

Годжи Бери плодовете съдържат следните съставки:

▪ 6 основни витамина
▪ 11 основни елемента
▪ 22 минерала
▪ 8 аминокиселини
▪ 8 полизахариди
▪ 6 монозахариди
▪ 5 ненаситени мастни киселини
▪ 5 каротеноиди, включително бета каротен, лутеин и пр.
▪ Много фенолик пигменти

Плодовете от Годжи Бери се използват от традиционната китайска медицина повече от 2000г. като най- мощното средство срещу стареене на кожата. Ежедневното използване на продукт с Годжи Бери подобрява клетъчния метаболизъм и ускоряват растежа на нови клетки, като правят кожата мека и еластична.

Останалите съставки, включени в продуктовата гама от серията са арония, лавандула, бадем, лайка, липа, екстракт от памукови семена, хиалуронова киселина, пшенични и оризови протеини и пр.

Комбинацията от съставки защитават кожата през деня, като ефекта се забелязва още при първото нанасяне, оставяйки усещане за комфорт и свежест.

Продуктите са подходящи и за жени, и за мъже и за всички типове кожа, като са разделени в две възрастови групи- 20,30,40 и 40+.

Серията предлага продукти за професионална употреба и домашна грижа. За професионална употреба продуктите са групирани в три терапии:

▪ „Хидробаланс”- за възрастова група 20,30,40. Програмата е предназначена за загубила еластичността си кожа с явни признаци на дехидратация.

▪ „Спри времето”- за възрастова група 40+. Програмата е предназначена за зряла, суха кожа с видими признаци на увяхване, понижена активност на мастните жлези, нисък тургор и бръчки.

▪ „Мултивитамина”- терапия, която предлага продукти за двете възрастови групи. Активна програма с ефективно въздействие от вредните фактори на заобикалящата ни среда /студ, вятър, слънце/.